Okurun mutfağından: Karnabahar Graten
Okurumuz İlknur Keçeci'nin tarifi…

Okurumuz İlknur Keçeci'nin tarifi…
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 30 dk pişirin. 30 dk sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpin. Tekrar fırına verip kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
d09ac1ada8af4b6aa79daba8cd049fcd

Okurumuz İlknur Keçeci'nin tarifi…
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 30 dk pişirin. 30 dk sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpin. Tekrar fırına verip kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
d09ac1ada8af4b6aa79daba8cd049fcd
Yorumlar
Yorum Gönder