balkabağı püresi

Yemek yapıldığı zaman sebze, tatlı yapıldığı zamansa meyve olarak tanımlanıyor diyebiliriz.



Yemek yapıldığı zaman sebze, tatlı yapıldığı zamansa meyve olarak tanımlanıyor diyebiliriz.
Malzemeler:
1/2 balkabağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet küçük soğan
1 su bardağı kelebek makarna
1 adet defne yaprağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
 
Yapılışı:
Bütün sebzeleri küp küp doğrayıp haşlayın. Haşlarken defneyaprağı atın, sebzeler yumuşayınca çıkarın. Sebzeleri blender'dan geçirip gerekiyorsa 1–2 bardak sıcak su ekleyin. Kelebek makarnaları ekleyip 10 dk. kadar pişirin. Arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber atıp servis yapın. Püf Noktası Genelde balkabağını, Amerikan ?lmlerindeki Cadılar Bayramı görüntülerinden hatırlarız.
Çocuklar oyulmuş kabağın içine mum koyup sokak sokak korkutacak kişi arar! Oysa balkabağı hiç de korkutucu değil! Çok da yararlı. Güçlü bir antioksidan kaynağı. Ayrıca balkabağı li? bol bir bitki. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir.
 



3cb8c4c137d749ea918e815c2d25dc55

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spor Hobileri

HOBi TERAPi NEDİR?

El İşi Hobileri